Nieuws
Beter voorbereid naar de tandarts
In begrijpelijke taal wordt het tandartsbezoek uitgelegd.
Lees meer...Nieuwe digitale mondscanner
Voetmassages bij de tandarts
Uniek in onze praktijk: een heerlijk ontspannen voetmassage terwijl u behandeld wordt door de tandarts of tandartsassistente!
Lees meer...Nieuwe patiënten
Zoekt u ook een tandarts die zorg levert met persoonlijke aandacht? Kijk verder op onze website!
Lees meer...Voorbeelden behandelingen
Graag laten we u zien wat er onder andere kan met tandkleurige vullingen. En porseleinen "plakbruggen" of conventionele bruggen.
Lees meer...Gaatjes behandelen bij kinderen zonder boren!
Nieuw is dat we meer gaatjes bij (jonge) kinderen kunnen behandelen zonder te hoeven boren. De nieuwe methodes vragen een intensieve zorg van de ouders. Voor het kind geeft het een ontspannen bezoek aan de tandarts.
Lees meer...Slecht tandenpoetsen vergroot kans op dementie
Tandenpoetsen is veel meer dan het voorkomen van gaatjes en het gezond houden van je gebit. Wees eerder onderzoek al uit dat slecht poetsen de kans op hart- en vaatziekten vergroot, nu lijkt dat ook te gelden voor dementie.
Lees meer...
Relatie tussen suikerziekte (diabetes) en tandvleesproblemen (parodontitis)
Er is een relatie tussen suikerziekte en tandvleesproblemen. Belangrijk om goed te controleren dus.
Lees meer...Veelgestelde vragen
Antwoord op veel voorkomende vragen.
Klik op de vraag om het antwoord te kunnen lezen.
-
Wanneer kan ik met mijn kind voor de 1e keer naar de tandarts?
Het advies is om kinderen al vroeg te laten kennismaken met de tandarts. Wij vinden het prettig als u uw kind eigenlijk al zo spoedig mogelijk meeneemt als u zelf voor een controle komt. Zo kan uw kind spelenderwijs kennismaken met de praktijk. Vanaf twee jaar doen we tegenwoordig al een controle bij het kind zelf. Het is uit onderzoek gebleken dat het verstandig is om zo vroeg mogelijk al controles uit te voeren. Dit wordt ook gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Tandheelkundige zorg voor de jeugd tot en met 18 jaar valt onder de basisverzekering.
-
Wat te doen als een blijvende tand/kies doorbreekt naast een melktand?
Meestal is dat niet erg. Mocht het hinderlijk zijn voor uw kind dan kunt u altijd contact opnemen met ons en maken we een afspraak om het even te bekijken. Is er geen hinder dan bekijken we het tijdens de reguliere periodieke controle. Bij twijfel kunt u altijd bellen om even te overleggen.
-
Waar kan ik meer informatie vinden over de verschillende behandelingen, zoals wortelkanaalbehandelingen etc?
U kunt alle informatie van alle behandelingen vinden op de link van het Ivoren Kruis. Zie hiervoor de subpagina Links.
-
Wat zijn de kosten van een behandeling?
De kosten van een behandeling variëren. Voor de exacte kosten van een behandeling krijgt u van te voren een begroting (offerte) mee.
-
Wordt iedere behandeling vergoed door uw zorgverzekering?
Niet alle behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekering. Dit hangt ervan af of u een tandartsverzekering heeft of niet. Voor meer informatie wat er wel en niet vergoed wordt vanuit uw tandartsverzekering kunt u terecht bij uw verzekeringsmaatschappij. Vanuit de basisverzekering worden alleen behandelingen vergoed voor de jeugd tot en met 18 jaar. En als er bij u een volledig kunstgebit wordt gemaakt al dan niet op implantaten. Een kunstgebit op implantaten wordt altijd aangevraagd bij uw zorgverzekering die daar dan goedkeuring aan moeten verlenen voor we met de behandeling van start kunnen gaan.
-
Wie kan ik bellen in de avond of het weekend?
In het weekend of in de avond kunt u bellen met de dienstdoende tandarts deze is bereikbaar onder nummer: 0900 2354466. In het weekend is er spreekuur om 12.00 uur 's middags in de praktijk van de dienstdoende tandarts. Kijkt u verder op de subpagina Spoed.
-
Waarom is een legitimatie verplicht voor inschrijving?
Dat is per 1 januari-2008 een wettelijke verplichting. We vragen om legitimatie bij uw eerste afspraak bij ons. En in het geval u bij ons komt tijdens de spoedgevallendienst.