Facebook Twitter

Nieuws

Infomedics

Betalen van nota's gaat anders.

Lees meer...

Spoeddienst

De spoeddienst is veranderd.

Lees meer...

Afspraken afzeggen

Afspraak is afspraak

Lees meer...

Jongeren

Betrokkenheid ouders van belang.

Lees meer...

Advies fluoride

Fluoride wel of niet? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Lees meer...

Beter voorbereid naar de tandarts

In begrijpelijke taal wordt het tandartsbezoek uitgelegd.

Lees meer...

Patiëntaanname

Nieuwe patiënten zijn mondjesmaat welkom.

Lees meer...

Teamgeest

Praktijkuitje 2018

Lees meer...

Gewoon Gaaf - tip3

Zuigflescariës!

Lees meer...

Angst voor de tandarts

Doorverwijzing vanuit Bijzondere Tandheelkunde.

Lees meer...

Afspraakherinneringen

Gemaakte afspraak is leidend!

Lees meer...

Tandartspraktijk van het jaar 2017

Quadratand als tweede geëindigd!!!

Lees meer...

Nieuwe digitale mondscanner

Met trots presenteren wij onze nieuwe digitale mondscanner.
 

Lees meer...

10 Jaar Quadratand

Tandartspraktijk Quadratand 10 jaar in Zuidwolde.

Lees meer...

Voetmassages bij de tandarts

Uniek in onze praktijk: een heerlijk ontspannen voetmassage terwijl u behandeld wordt door de tandarts of tandartsassistente!

Lees meer...

Nieuwe patiënten

Zoekt u ook een tandarts die zorg levert met persoonlijke aandacht? Kijk verder op onze website!

Lees meer...

Voorbeelden behandelingen

Graag laten we u zien wat er onder andere kan met tandkleurige vullingen. En porseleinen "plakbruggen" of conventionele bruggen.

Lees meer...

Gaatjes behandelen bij kinderen zonder boren!

Nieuw is dat we meer gaatjes bij (jonge) kinderen kunnen behandelen zonder te hoeven boren. De nieuwe methodes vragen een intensieve zorg van de ouders. Voor het kind geeft het een ontspannen bezoek aan de tandarts.

Lees meer...

Duurzaam ondernemen

Quadratand kiest voor ReestdalEnergie.

Lees meer...

App gezondemond

Een nieuwe ontwikkeling voor iPhone en iPad.

Lees meer...

Slecht tandenpoetsen vergroot kans op dementie

Tandenpoetsen is veel meer dan het voorkomen van gaatjes en het gezond houden van je gebit. Wees eerder onderzoek al uit dat slecht poetsen de kans op hart- en vaatziekten vergroot, nu lijkt dat ook te gelden voor dementie.

                     

Lees meer...

Relatie tussen suikerziekte (diabetes) en tandvleesproblemen (parodontitis)

Er is een relatie tussen suikerziekte en tandvleesproblemen. Belangrijk om goed te controleren dus.

Lees meer...

Onze praktijk

In de onze praktijk wordt gewerkt door 5 tandartsen, te weten tandarts Y. Schalk-van der Weide,  tandarts C. Jansen, tandarts S. Geertman, tandarts Y. van Dijk en tandarts A. de Vries. Er wordt gewerkt in vijf behandelkamers. Dit om u zo goed en zo efficiënt mogelijk te kunnen helpen. De praktijk is zo ingericht dat wij de tandheelkundige zorg kunnen verlenen volgens de laatste kwaliteitsnormen. We zijn ISO9001 gecertificeerd volgens de HKZ-normen.

We werken hier gedeeltelijk volgens het meerstoelenconcept. De tandartsen houden zich voornamelijk bezig met de meer gecompliceerde behandelingen. Er worden veel eenvoudigere behandelingen gedaan door de assistentes, die daarvoor speciaal zijn opgeleid. Deze behandelingen gebeuren altijd onder verantwoordelijkheid van de tandarts. Er zal uiteraard ook steeds overleg zijn met u als patiënt. De tandarts en het personeel zullen zich steeds op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen, o.a. door het volgen van de nodige bij- en nascholing.

Ons doel is uw gebit gezond te houden, het zo natuurgetrouw mogelijk te herstellen of het mooier te maken. Een schone mond is een voorwaarde voor een gezonde mond, vandaar dat wij in deze praktijk een grote nadruk leggen op uw mondhygiëne. Zoals u van ons verwacht dat wij uw gebit gezond houden, verwachten wij van u dat u uw mond schoon houdt. Een succesvolle behandeling is alleen mogelijk als u daar ook aan meewerkt.

In deze praktijk worden alle vormen van tandheelkunde aangeboden, van het maken van een kunstgebit tot het herstellen van de tanden en kiezen met fraaie tandkleurige vullingen. Tandarts Schalk-van der Weide heeft zich gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde. Daarnaast hebben wij veel interesse en vaardigheid in het behandelen van angstige patiënten en kinderen.

Mocht er een behandeling nodig zijn waar wij de bekwaamheid niet voor in huis hebben, zullen wij ervoor zorg dragen dat wij u verwijzen naar een zorgverlener die wel de bekwaamheid heeft de behandeling uit te kunnen voeren.

In deze praktijk wordt de tijd genomen voor behandelingen en controles, zodat er in alle rust gewerkt kan worden en er ook tijd is voor een praatje. Tenslotte bestaat een mens niet alleen uit tanden en kiezen. Het gaat om zorg met persoonlijke aandacht!

Privacy reglement

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Tandartspraktijk Quadratand streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In dit privacy reglement informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan.