Facebook Twitter

Nieuws

Infomedics

Betalen van nota's gaat anders.

Lees meer...

Spoeddienst

De spoeddienst is veranderd.

Lees meer...

Afspraken afzeggen

Afspraak is afspraak

Lees meer...

Jongeren

Betrokkenheid ouders van belang.

Lees meer...

Advies fluoride

Fluoride wel of niet? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Lees meer...

Beter voorbereid naar de tandarts

In begrijpelijke taal wordt het tandartsbezoek uitgelegd.

Lees meer...

Patiëntaanname

Nieuwe patiënten zijn mondjesmaat welkom.

Lees meer...

Teamgeest

Praktijkuitje 2018

Lees meer...

Gewoon Gaaf - tip3

Zuigflescariës!

Lees meer...

Angst voor de tandarts

Doorverwijzing vanuit Bijzondere Tandheelkunde.

Lees meer...

Afspraakherinneringen

Gemaakte afspraak is leidend!

Lees meer...

Tandartspraktijk van het jaar 2017

Quadratand als tweede geëindigd!!!

Lees meer...

Nieuwe digitale mondscanner

Met trots presenteren wij onze nieuwe digitale mondscanner.
 

Lees meer...

10 Jaar Quadratand

Tandartspraktijk Quadratand 10 jaar in Zuidwolde.

Lees meer...

Voetmassages bij de tandarts

Uniek in onze praktijk: een heerlijk ontspannen voetmassage terwijl u behandeld wordt door de tandarts of tandartsassistente!

Lees meer...

Nieuwe patiënten

Zoekt u ook een tandarts die zorg levert met persoonlijke aandacht? Kijk verder op onze website!

Lees meer...

Voorbeelden behandelingen

Graag laten we u zien wat er onder andere kan met tandkleurige vullingen. En porseleinen "plakbruggen" of conventionele bruggen.

Lees meer...

Gaatjes behandelen bij kinderen zonder boren!

Nieuw is dat we meer gaatjes bij (jonge) kinderen kunnen behandelen zonder te hoeven boren. De nieuwe methodes vragen een intensieve zorg van de ouders. Voor het kind geeft het een ontspannen bezoek aan de tandarts.

Lees meer...

Duurzaam ondernemen

Quadratand kiest voor ReestdalEnergie.

Lees meer...

App gezondemond

Een nieuwe ontwikkeling voor iPhone en iPad.

Lees meer...

Slecht tandenpoetsen vergroot kans op dementie

Tandenpoetsen is veel meer dan het voorkomen van gaatjes en het gezond houden van je gebit. Wees eerder onderzoek al uit dat slecht poetsen de kans op hart- en vaatziekten vergroot, nu lijkt dat ook te gelden voor dementie.

                     

Lees meer...

Relatie tussen suikerziekte (diabetes) en tandvleesproblemen (parodontitis)

Er is een relatie tussen suikerziekte en tandvleesproblemen. Belangrijk om goed te controleren dus.

Lees meer...

Team

Yvonne Schalk-van der Weide

Tandarts

Ik heb mijn studie tandheelkunde gevolgd in Utrecht aan de Rijksuniversiteit. Afgestudeerd in 1988. Vervolgens heb ik met veel plezier een promotieonderzoek gedaan op de Afdeling Bijzondere Tandheelkunde van deze zelfde Rijksuniversiteit. Daarop ben ik in 1992 gepromoveerd op een proefschrift over oligodontiepatiënten. Dit zijn mensen die minder tanden en kiezen hebben aangelegd dan normaal.

Verder heb ik veel affiniteit met angstige patiënten. Ook heb ik de Masterclass tandheelkunde van Catan met goed gevolg afgerond. Een pittige opleiding die er op gericht is tandartsen in staat te stellen de praktijk te optimaliseren in alle opzichten. 

Ik geniet ervan om met mijn teamgenoten samen te werken, elkaar te inspireren en voort te stuwen op de weg naar perfectie. De combinatie tussen het pittige werk, ieders maximale inzet en de geweldige humor binnen het team maken dat ik iedere dag uitkijk naar mijn werkdag. Zeker nu we in zo'n prachtig mooie werkomgeving mogen werken. 

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met mijn gezin en mijn hobby's zoals tennissen, skeeleren en lezen.

(BIG nr. 09024820602)

Caroline Jansen

Tandarts

In 2006 heb ik mijn studie Tandheelkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Daarna heb ik met veel plezier in een aantal praktijken in het westen van het land gewerkt. In augustus 2015 ben ik met mijn gezin verhuisd van Leiden naar het prachtige Zuidwolde.

Ieder mens is uniek en de afwisseling in het contact met steeds weer unieke mensen van jong tot ouder maakt het vak voor mij zo interessant.  Samen komen we tot een ‘passend’ behandelplan, waarbij iedereen zich prettig voelt.  Communicatie is daarbij het sleutelwoord.  Angst voor de tandarts is heel begrijpelijk, maar met geduld en aandacht is er naar mijn idee voor iedereen een oplossing mogelijk. Hier heb ik mij dan ook verder op toegelegd.

Sinds 1 december 2015 ben ik werkzaam in de praktijk. Sinds maart 2017 zijn mijn werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag.

(BIG nr. 49065422502)

Anne-Britt de Vries

Tandarts

Mijn naam is Anne-Britt de Vries en ik heb in juli 2021 de opleiding tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam afgerond. Onlangs ben ik, na zes leuke jaren in Amsterdam, gaan samenwonen in Zwolle. 

Samenwerken en een goede communicatie vind ik erg belangrijk, zowel met patiënten als collega's. Het team binnen Quadratand is erg gedreven, kundig, sociaal en bereid om elkaar te helpen. Dit zorgt voor een fijne werksfeer, waardoor ik met veel plezier naar mijn werk ga.
Mijn affiniteit ligt, naast de algemene tandheelkunde, bij het behandelen van kinderen en angstpatiënten. Tijdens mijn behandelingen werk ik graag in een ontspannen sfeer waar tijd is voor uitleg en vragen. Ik merk dat een rustige uitleg als plezierig wordt ervaren en de eventuele angst die met de behandeling gepaard gaat, vermindert. 
 
In mijn vrije tijd wandel en loop ik hard in Zwolle, lees ik graag boeken of kijk ik een Netflix-serie en houd ik ervan om voor familie en vrienden te koken.
 
Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij Quadratand op dinsdag & vrijdag.


(BIG nr. 99929787502)

Yessica van Dijk

Tandarts

Mijn naam is Yessica van Dijk en ik heb in januari 2023 de opleiding tandheelkunde aan het Universitair Medisch Centrum Groningen afgerond. Na mijn studie heb ik de stad verruild voor het dorp Vroomshoop. Ik hou van tennis en skeeleren. Maar geniet ook van tijd met vrienden en familie of van een heerlijke Netflix&Chill.
 
Het leukste aan mijn werk vind ik de combinatie van zorg voor mensen en praktisch bezig zijn. Als tandarts vind ik het belangrijk om mijn patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Ik hecht waarde aan een persoonlijke benadering, waarbij open communicatie en een goede sfeer een grote rol spelen, zodat mijn patiënten zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling. Dankzij mijn collega's bij Quadratand ga ik met veel plezier naar mijn werk! We staan voor gezelligheid en goede samenwerking. Samen werken we aan een gezonde en mooie mond, want een gezonde glimlach is immers het mooiste visitekaartje!
 
 
Ik ben afwisselend werkzaam op de woensdag en donderdag of donderdag en vrijdag.


(BIG nr. 89932408302)

Hans Bleijswijk

Tandarts

In 2018 ben ik in Groningen afgestudeerd als tandarts. Hier woon ik samen met mijn vriendin nog steeds met veel plezier.
Sinds juni 2023 ben ik op maandag en -om de week- op woensdagmiddag werkzaam bij Quadratand.
 
De laatste jaren heb ik me toegelegd op implantologie: het plaatsen van kunstwortels voor het vervangen van ontbrekende tanden en aanverwante behandelingen.
Mijn voldoening haal ik uit een gevarieerd programma en patiënten die misschien vooraf gespannen zijn, maar een behandeling achteraf toch mee vonden vallen.
Ik denk graag met u mee over hoe we uw mondgezondheid op lange termijn kunnen waarborgen en problemen kunnen voorkomen.
 
In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het trainen voor diverse triathlons.

(BIG nr. 79924480502)

Peter Schalk

Praktijkmanager

Ik ben vanaf de start in Zuidwolde nauw betrokken bij de praktijk, maar ook in de jaren daarvoor ben ik steeds op de achtergrond aanwezig geweest. Hier in Zuidwolde heb ik o.a. meegedacht en meegeholpen met de verbouwing en inrichting van de praktijk aan De Marsen in 2006.

Door de continue groei van de praktijk ben ik vanaf eind 2008 niet meer alleen thuis werkzaam voor de praktijk maar ook regelmatig in de praktijk aanwezig om lopende werkzaamheden op te pakken. Als praktijkmanager ben ik verantwoordelijk voor de zogenaamde back-office zaken. Dit zijn alle werkzaamheden die niet direct met de patiëntenbehandeling te maken hebben, zoals de administratie, de automatisering, het personeelswerk en de organisatie van de praktijk. Verder ben ik beleidsmatig bezig om te zorgen dat alles goed blijft lopen, nu en in de toekomst.

Mijn economisch-administratieve en ICT studie komt hierbij goed van pas, evenals mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven.

In 2012 hebben we ons huidige pand aan de Turflaan gerealiseerd. Hiermee hebben een prachtig pand dat helemaal voldoet aan de huidige eisen en waarin het fantastisch werken is. 

Door de groei van de praktijk zijn we inmiddels met zo'n 20 mensen werkzaam. Het is een voorrecht om met zo'n goed en enthousiast team samen te werken en verder te bouwen aan onze tandheelkundige toekomst!

Marjan Steenbergen-Wemmenhove

Receptioniste


Ik zal u op mijn werkdagen te woord staan als u ons belt voor afspraken e.d. Naast de telefoon neem ik ook een deel van de administratie voor mijn rekening en ondersteun ik de assistentes daar waar nodig.

Verder probeer ik u met veel plezier te helpen met alle vragen die u heeft.

Mirna Pepers-Doorn

Receptioniste / tandartsassistente


Ik heb een Horeca-opleiding gevolgd en na het behalen van mijn diploma een tijdje in de horeca gewerkt. Nu vond ik het tijd voor iets anders en zo ben ik terecht gekomen in deze praktijk. Ik zal u ’s middags te woord staan bij de receptie voor het maken van afspraken of als u andere vragen heeft.

In september 2010 ben ik begonnen met de opleiding voor tandartsassistente waarvoor ik inmiddels ben geslaagd. Ik zal dan ook regelmatig aan de stoel assisteren. In 2013 heb ik met goed gevolg een cursus verdoving geven gedaan.

Sylvia Abma

Receptioniste

Sinds 1 maart 2018 ben ik wederom werkzaam hier in de praktijk.

Ik ben voornamelijk werkzaam aan de receptie, waar ik u met veel plezier te woord zal staan, afspraken zal maken en bijbehorende administratieve werkzaamheden zal verrichten. Indien nodig zal ik ook bijspringen als stoelassistente.

Jacoba Gunnink

Receptioniste

In 2016 kwam er door een reorganisatie een einde aan mijn loopbaan van bijna 17 jaar bij de ING bank. Vanaf dat moment ben ik een andere richting in gaan denken en begonnen met een verkorte opleiding tandartsassistente bij Edin in Maarn. Na een tijdje kwam ik via stage aan het werk bij de balie in een andere praktijk. Ik heb hier veel balie ervaring opgedaan. 

Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij Quadratand.

Contact met mensen spreekt mij aan. Een fijne werksfeer vind ik ook belangrijk, hier ontbreekt het niet aan in dit team. Iedereen is bereid elkaar te helpen. We kunnen dan ook op een fijne manier met elkaar werken waardoor ik mij ook snel thuis ben gaan voelen in dit team.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, of mountainbiken met man en kinderen. Verder houd ik van kamperen, winkelen, koken, tuinieren.

Alien Lotterman

Paro-preventieassistente

In 1976 heb ik mijn diploma doktersassistente gehaald aan het NIOD in Groningen. In die periode heb ik een baan gekregen als tandartsassistente en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Sinds 2007 ben ik werkzaam in tandartspraktijk Quadratand, met veel plezier en in een gezellig team. In deze praktijk heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden tot preventieassistente en tevens heb ik een cursus anesthesie (verdoving) gevolgd. Bij kinderen breng ik sealants (laklaagjes) aan en geef poetsinstructie en voedingsadvies (kidspreventie). In december 2010 ben ik geslaagd voor de opleiding voor paro-preventieassistente. Hetgeen betekent dat ik een groot deel van de werkzaamheden van de mondhygiënist kan overnemen.

In mijn vrije tijd lees en wandel ik veel. In de vakanties hoop ik samen met Jan nog vele verre reizen te kunnen maken en veel van de wereld te zien.

Thea van der Scheer-Stoter

Paro-preventieassistente

Na het afronden van de opleiding tandartsassistente heb ik verschillende werkzaamheden verricht waaronder een eigen bedrijf met mijn echtgenoot. Na verkoop van dit bedrijf heb ik mijn oude passie weer opgepakt en ben inmiddels al weer een aantal jaren aan de slag als tandartsassistente.

Sinds september 2008 ben ik werkzaam in de praktijk van tandarts Schalk. Wat mij hier bijzonder aantrekt is de aandacht voor het individu in combinatie met een team. Tevens kan ik mijn persoonlijke ontwikkeling in deze praktijk vergroten. Inmiddels ben ik geslaagd voor de cursus preventieassistente en de cursus verdoving geven. In juni 2013 ben ik geslaagd voor de cursus paro-preventieassistente. Hiermee kan ik samen met Alien de patiënten behandelen die extra zorg nodig hebben voor het tandvlees.

Ina Lamberink

Paro-preventieassistente

In 1990 startte ik mijn carrière als tandartsassistente. Eerst in een solopraktijk, later in een kleine groepspraktijk.

In de jaren daarna heb ik meerdere aanvullende cursussen gevolgd voor o.a. preventie, röntgen, sealen en verdoving geven. De afwisseling en het persoonlijk contact met de patiënten zorgen ervoor dat ik, na al die jaren, nog steeds met erg veel plezier naar mijn werk ga.
  
Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij Tandartspraktijk Quadratand. Mede door al mijn leuke collega's ben ik mij hier snel thuis gaan voelen. En heb ik de opleiding tot paro-preventieassistente gevolgd. Ik zie u graag op de dinsdag, woensdag of donderdag. 

Janina Klein

Preventieassistente

Sinds 1 augustus 2010 ben ik werkzaam in deze praktijk. Ik heb mijn opleiding tandartsassistente afgerond. Aan het begin van mijn opleiding heb ik bij tandarts Schalk stage gelopen. Tijdens deze stage heb ik veel ervaring opgedaan.

Begin 2011 heb ik geleerd tandsteen te verwijderen. Sinds het najaar van 2011 mag ik ook verdoving geven.

In 2013 ben ik geslaagd voor de opleiding waarmee ik kleine gaatjes mag boren en vullen.

Ik ben blij dat ik deel mag nemen aan dit team.

Ruby Bremer

Paro-preventieassistente

In 2014 ben ik afgestudeerd als tandartsassistente. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Quadratand en na het behalen van mijn diploma mocht ik blijven in deze gezellige praktijk. Ik heb verder mogen leren voor preventieassistente en het geven van anesthesie. Tevens heb ik mijn diploma voor paro-preventieassistente behaald.

Het is fijn om met een gezellig team zo goed te kunnen samen werken.

Iris ter Veen

Preventieassistente

Sinds juni 2021 mag ik werken in deze gezellige praktijk.  

Tijdens mijn opleiding tot tandartsassistente heb ik hier met veel plezier twee keer mogen stagelopen. Het was voor mij dan ook geen lastige keuze toen ik de kans kreeg om het team te komen versterken. 

Ik heb hier veel leuke doorgroeimogelijkheden. Door het voltooien van verschillende cursussen mag ik meer behandelingen zelf uitvoeren. 

Ik zie u graag in de praktijk om u te helpen.

Annemiek Zwart

Mondhygiënist

Sinds juli 2018 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist. Ik heb de opleiding Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool te Groningen gevolgd. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Quadratand, dit was een leerzame en leuke tijd. In mijn laatste studiejaar heb ik de minor Jeugd gedaan, dit heeft te maken met kindertandheelkunde.

Ik ben geboren en getogen in Zuidwolde.

Ik ben dankbaar dat ik werkzaam mag zijn in deze mooie praktijk met een leuk team. Samen met u zal ik streven naar een goede mondgezondheid. Dit staat bij mij voorop.

Ik help u graag op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Demi Kleine

Mondhygiënist

Laura Kooi

Tandartsassistente